Uncategorized

The Queen’s GambitπŸ˜‘πŸ˜πŸ€”πŸ€ͺπŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜΅πŸ’“

I can’t tell you enough how much I love this series. I can totally understand the hype around this show. At first I thought that it would be morose and boring. In fact I was a little bit determined to not like it because of the hype around it. But this was one of the series that lived up to its name while being totally unconventional.

The series is about chess of all the things. The game we all thought was lame and boring is now makes us all grip onto our seats lol. Okay, I never thought that it was lame and boring though. I used to play chess all the time on my computer and against a few boys at schools. But it ended when the boys left school a year later.

What I love about this series is that it includes so much groundbreaking things without being preachy. It deals with mental illness, psychosis, suicide, a girl doing unconventional things…gosh I could list more.

The lead actress Taylor-Joy (her name’s long yoh, I’ll just mention her surname) does an amazing job of portraying Elizabeth Harmon. So does the younger version of her portrayed by Isla Johnston.

The show excites me and when something excites me. I want to do it so I might dust off the old chess board. I’m kidding I’ve never owned one so I’ll have to buy one. The only thing that I could think of was that the show would have been more awesome if the main character was black. Because a black girl chess prodigy breaking both gender and racial barriers would have been a total mind-blowing experience.

It’s no wonder that this is Netflix’s highest rating series…and it might not even have a second season. If it does have a second season I don’t mind. Taylor-Joy is a joy (pun unintended) to watch, but as this is based off a book that has no sequel it’s also highly probable that it’ll end with season one. Either way I don’t mind because I could rewatch the show again and again.

It’s one of those shows that despite being morose is inspirational and also funny sometimes. Often it hits you with things that you never expect or doesn’t go in the direction that you thought it was going.

It definitely challenged stereotypes that I held. It does all this without trying to portray the world as a utopia. Elizabeth conquers alot but we see the depths of the darkness of her journey as well. I’m a fan of things that don’t romanticize the journey. At this point in my life I want stories that go in detail about the darkest parts of a person’s journey because that is where the true light comes from.

I think I’m going to watch it continuously for the next few weeks because when I like something I overdue things. Sorry, definitely not sorry.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s